Phi Phi Island

Long time no see.

Och med Vietnam bakom oss och Bali framfor oss har vi nu i en vecka strosat runt pa Phi Phi Island nere i Thiland.
Vadret har som med var vanliga tur under denna resa inte visat sig fran sin basta sida men det har trottsats och vi har legat och stekt med olja pa la playa! Och visst har vi fatt upp farg, bruna och sexiga som fa (bara sa ni vet)!! Partylivet ar toppen och vi ser pa Thaiboxning och eldshower dagligen.
De senaste dagarna har vi varit en skara pa inte mindre an nio personer, alla utom ja fran skaneland lite svart att hanga med i gurglandet i mellanat...
Imorogn aker jag Patricia och Lisa tillbaka till Bangkok for att pa fredagmorogn flyga till Bali dar Emma och Nicole forhoppningsvis ar kvar. Det star surfning, delfinbadning, skydiving, vulkangrillning, mer snorkling, fest och shopping pa listan! Vi far aven sallskap av tre efterlangtade Bromolla bor nagra dagar in i december, roligt tycker ja! 

Nu ska jag kila ivag och kopa varldens godast pannkaka med nutella!

Puss & Kram pa er alla dar hemma tanker pa er och langtar hem till julmyset!


Caroline ♥


Ho Chi Min City

Efter en smarre oversvammning och nagra timmar pa ett natttag var vi alltsa frame i Saigon el Ho Chi Min City.

Staden bjuder pa en fartfylld atmosfar och ett myller av butiker, restauranger, hotell och mopeder. Vi stortrivs!
Imorogn ska vi besoka Cuchi tunlarna, ska bli mycket spannande!


Caroline♥

Whay not, Whay Not?

Var 7:e dag i Nha Trang, var tar dagarna vagen?......Och solen!?

Nha Trang har dock bjudit oss pa en hel del massa annat.... =)

Vi har atit mycket god mat (trots en hel del lok och svettningar)
Vi har hunnit med inte bara en utan tva, tre karatefyllor pa "Whay not bar", traffat massa trevligt folk och utbytt erfarenheter pa manga olika omraden...
Lisas kontokort blev en dag uppatet av en opolitligjavlaautomat. Vi bada tva fick damp pa killen i luckan men hans hundvalpar var val for sota el natt... Dagen efter aterfick Lisa i alla fall sitt kort pa den Vietnamesiska banken, tur!
Vi har under dessa dagar sett hela Star Movies utbud, en hel del bra filmer faktist. (Aven HBO har visat en del goddiga rullar).
Vi har blivit offer for ranforsok, det var en jakla tur att Lisa ar sa stark att hon holl emot nar moppedisterna girigt forsokte ta hennes kamera och pengapung i farten, tur igen!
Vi har gjort goda garningar genom att kopa sakert 30 "handgjorda" armband fran nagon "fattig" Vietnames under ett restaurnagbesok. (Aven nagra fula vykort gled med i den allt for goda garningen)
Vi har alla fyra fatt otroligt vackra acrylnaglar for en summa av ca 80 kr per person, helt ok! Vi passade aven pa att betala for lite fot, rygg och nack massage, tro mig sa mjuk i kroppen som jag ar nu har jag aldrig varit!

Vi har faktist legat pa stranden EN dag, och det var igar. Madde hade bastallt sol med en del stackmoln sa det var helt ok att ligga pa playan. Men vagorna var hoga som hus och nagon dag tidigare fick vi hora att tre vietnameser omkommit i de farliga undervattensstromarna sa inget bada. Istallet blev jag palurad en massag dar pa stranden (som faktist gjorde undervark) och ytterligare ett antal armband fran samma fattiga Vietnames...

Igar at vi ocksa mexicanskt, riktigt gott! Vi gick sedan vidare till "haket" for nagra biror (fick bli watermelonshake for min del kvallen igenom, hohom...) Gick vidare till "The Divers Club" riktigt trevligt stalle som bjod pa dans sa svetten yrde! In pa sma timmarna blev det ater ett kort besok pa "Whay Not Bar" Men eftersom Steve-O spelade pa tok for lag musik bestamde sig jag och Patten for att traska hemat vilket blev lattare sagt en gjort...
Det existerad ETT trappsteg och jag sa akta men Patten stupa. En lite ledsen och skadad Patten och en ovanligt nykter men glad Caroline gick sakta men sakert hem mot Starfishen! Vid 5 snaret ramlade dom andra tva yrvadren inn, vi var nu ater samlade!

Vi har bokat tagbilljetter till "The golden train" som forhoppningsvis ska ta oss sakert till Saigon. Taget avgar kl 18.10 imorogn kvall.

Sa pa aterseende i Saigon!
Caroline ♥







Nha Trang nasta

Nu har vi kopt bussbiljett  till Nha Trang sa imorogn kl 13.30 aker vi vidare mot nya aventyr!

Gardagen bjod pa balkongfest. Vi traskade ivag for nagra flarror vin och blev bjudna pa mojitos pa vagen. Senare hookade vi upp med tre tyskar och en hollandare och det blev screwdriver pa var balkong. Nagot rundare under fotterna tog vi taxi mot beachbaren Wax som bjod pa dans, ol, skratt och eld...

Idag blev det ingen morgonpromenad, inget badande for den delen heller eftersom vadret inte visar sig fran den basta sidan. Hela staden har ocksa storsta delen av dagen varit utan strom sa vi har legat och svettats utan ac pa rummet.
Men imorogn bar det alltsa av vidare uppat i Vietnam!


Caroline ♥

Mui Ne stranden

De sesaste dagarna har solen gassat. Vi har legat pa playan och goddat oss med en cocktail och lite farsk frukt medens kitesurfarna har blottat sina brunbranda bringor, kan det bli mycket battre?!

Vi ar just nu lite utanfor Phan Thiet vid den omtalade Mui Ne stranden, helt otroligt vackert! Madelene och ja var lyriska nar vi igar satt vid strandkanten, at lite notter och tittade pa solnedgangen. Har i Phan Thiet gor man sig forstadd och far det man bestaller (offtast) Hotellagaren pa hotellet vi bor kommer ifran Holland sa dar ar spraket inga problem (daremot avloppet) Men vi bor for ynka 35kr om dagen och rummen ar fracha och sangarna skona sa vi ska val inte klaga. Maddes och min tv har ioforsig ocksa lamnat in men det masta nog klafingriga ja ta pa mig...

Just nu lever vi ett riktigt charterliv bestaende av somn,mat,strand,mer mat, somn, annu mer mat och lite cocktails pa det! Passar mig perfekt! For tva kvallar sen gjorde vi en liten utsvarvning och tog vart pickopack ner pa stranden. Dar satt vi i manessken och lyssnade pa ljudet fran havet (ne nu blir det lite for mycket....trots att det faktist var sa har) Vi hade uppmarksammat tva gestallter komma gaendes en bit ifran oss och sen forsvinna bort men det drojde inte lange forens vi hade tva tillsynes trevliga finnar med en flaska innhamsk rom bredvid oss, som till varan forvaning (mest Lisas) prtade svenska! Sa dar satt vi pa den idylliska stranden, delade pa en flaska rom och pratade om finska mobiltelefoner.

Har om dagen (kanns som om alla dagar bara flyter ihop) efter en middag pa "Rain Forest" som forovrigt serverade mig supergod mat pa varldens storsta palmblad (el natt) bestamde vi oss for att det pa nytt var dags for lite massage. Jag, Madde och Patricia bestamde oss for en fot, hand, nacke, ansiktes massage medens Lisa nojde sig med lite manikyr. Till varan stroa forvaning var det tva taniga vietnamesiska "killar" ( och en tjej) som skulle till att borja knada. Inte lika uppskattat av alla, hohom Madelene Kjallsson ;) Min lilla pojke knadade i alla fall pa riktigt bra och den timmen var vard alla de 48kr ja betalade!

Ja nagra dagar blir vi nog allt kvar har i detta paradis! Och frukosten ar given hos den sotaste vitenamespojken jag traffat som inte kan uttala ett endaste ord korrekt pa engelska men som maste upprepa for sakens skull, han ger mig ett gott skratt varje morogn (och kvall for den delen nar vi gar forbi hans restaurnag). Hurtbullarna ett och tva ar igang nu ocksa, en powerwalk varje morogn ihopp om att semester magen inte ska bli allt for stor!

MallanDisseBrallan, ja saknar dig! Lagenhet tills sommaren later ju toppen! Sen far vi fylla pa pengapungen sa vi har rad med varan vindsvaning mitt i stan ;)

Mammi saknar dig tokmycket, skont att hora fran dig och att allt rullar pa hemma!

Nej nu ska jag "hemat" for en liten uppfrachning, ikvall har vi bestamt oss for att ata pizza!


Puss&Kram och massa sol
Caroline ♥

No undeand...?

Innan vi lamnade Bangkok besokte Lisa och ja MBK (Bangkoks strosta varuhus) for ett mysigt och lyxigt biobesok! Kalaset kostade oss ynka 16 kr, som hittat!

De senaste fyra dagarna har vi vistas i Vietnam, narmare bestamt i Vhung Tau 2h utanfor Saigon. En stad smockad av hotell men med endast en vettig restaurnag, sjukt. Daremot har staden en lang sandstrand dar vi har tillbringat dagarna. Men idag bar det av vidare mot Nha Trang med ett litet stopp i Phan Thiet. Troligen fardas vi med langfardstaxi, saken haller pa att undersokas. Igar var det halla-wen och det firads med en (tva) coctail och skrackfilm.

Vietnam ar ett superfint land med trevligt folk men om turismen ska explodera tror jag det kravs en lite utveckling va? Ingen pratar engelska, gar inte att gora sig forstad, frustrerande, JA!!  Vi funderar alla pa vem som gjort menyerna som av en handelsa rakar vara pa engelska men som anda inte de ansatta pa restaurnagerna forstar? Tyvarr sa loser inte ett leende allt... Kan bara hoppas pa att Nha Trang bjuder pa en lite storre utveckling nar det galler turism. A andra sidan sa ar det val det har som ar sjalva tjusningen med att backpacka =)

Camilla hjartat, saknar dig som bara den, saknar den gamlagoda familjetiden! Men.."Jaa kommer hem igen till jul..." Ta han dom dig sa lange!

Puss pa er alla andra med!

(Och jaja, det kommer lite bilder ocksa, sa lange far ni kika in pa paridamer eller facebooken)


Caroline

RSS 2.0