Let me SHOW you

Ett snabbt inlagg innan ja beger mig mot shopping in Bangkok!
Har varit och fatt min tredje massage pa tva veckor, gott som fan och flera lar det bli!
Imorogn susar vi till Vietnam, stranden, staden har kommer vi!
Gardagen har kanske gett mig men for livet, eller sa vill ja hem och borja ova?
Pa aterseende!


Caroline ♥

Tubing och ett frisorbesok

Vang Vien visade sig vara ett mycket trevlig litet samhalle fylt med restauranger, barer och en massa backpackers! Forsta kvallen blev det lite mat och en bucketfylla pa det, eller ja det var val inte lika hog standard pa allas fyllor men i alla fall... ;)

Morgonen grydde och vi hade ett mal i sikte, den omtlade tubingen!! Sa fyra fracha flikor traskade ivag till "the tubing company" for att inforskaffa oss varsitt dack. En tuck-tuck tog oss ca 4 km bort mot flodmynningen och den forsta baren. 
Redan dar blev vi palurade nagonslags mojitoliknande drinck, en aning skeptisk... Men drinken slank ner och sen bar det ivag pa floden mot nasta bar!
Det fanns ca 7 barer langs med floden och vid varje bar fanns minst en aktivitet bestaende av linbanor, rutchebanor, trapettser och hopptorn, allt skulle genomforas plus minst en ol. (vilket blev lattare sagt an gjort eftersom vi missbedomt pengapungen lite) Redan efter den forsta trappetsliknande aktiviteten sa Lisa NEJ till flera efter ett rejalt mag/ansikts plask i den inte allt for rena floden. Jag skulle bli nasta offer...
Vi flot langs den svalkande floden, stannade till vid nagon bar for att ta en ol, slangde oss lite i lijanerna, traffade nagon ny spannande person som ville dela med sig av sina reseerfarenheter. Kan man ha det battre an sa har tankte vi?
Nagon barer senare och lite hjalp fran en snall dalmas nadde vi baren med den anda och varsta rutchebanan, sjalvklart skulle vi aven upp i denna atraktion...
Den lilla lanningen knuffade ivag mig ner for den vattentackta banan och med inte alltfor bra kontroll over kroppen resulterade detta i ett ryggplask som hette duga... Jag chippade efter andan och en annan liten lanning slangde i ett gummidack i forsok att dra mig in till land. Jaja, jag overledvde.
Efter detta bestamde vi oss for att flyta vidare, hem.

Idag har jag, med tanke pa rygg och nacke som verker, sett mig omkring i Vang Vien medens de andra gav floden och aktiviteterna en andra chans. Staden ar som sagt mycket trevlig och alla ropar glatt "Sabadee" efter en!
Jag passerade ett liten frisorliknande skjul och tankte, har kankse dom kan farga mitt har! Ingen pratade engelska sa till en borjan var det svart att fa min vilja igenom. Men nagra minuter senare satt jag dar pa stolen medens en sot liten laolanning delade upp mitt har och borjade farga det. Hade jag haft min kamera till forfogande hade jag lagt upp en bild pa det nyfargade haret.

Foresten, mamma forlat for att ja inte har ringt men allt ar bra och det vet du! (hoppas foresten att peter sett mailet) :)
Sandra K tack for halsningen, det varmer! Saknar dig med!
Kakan, nej ja har inte fatt nagot sms :( Men nu vet ja ju i alla fall att du lever! Saknar dig!

Imorogn bar det av tillbaka till Bangkok och sen direkt med flyg till Vietnam. Ska bli skont med ett land med kust och lite sol och bad!


Caroline ♥

Mot Vang Vien

Efter ca en vecka utan strand och hav ar det inte konstigt att man ar lite trott pa den tropiska hettan. Vi har tillbringat de tre senaste dagarna i Vientian, Laos huvudstad. Laolanningarna ar trevliga och pyttesma. Om ca en timme ska bussen ta oss vidare uppat i landet narmare bestamt till Vang Vien. Dar vantar nagra slappa dagar fylda med tubing och fest!

Vera borjar sakna sallskap medans Garrie och Gadieth fortsatter njuter av resan. Bosse daremot borde mjukna och finna sig en plats i ganget.


Caroline ♥ 


Bangkok, Kho Sanroad

Da var vi i Bangkok, flygresan gick kanon eftersom jag och Maddelimadd trog vinst biljetterna och hade kanon platser!
Vi anlande till Kho Sanroad vi ca kl.20.30 och bestamde oss for att checka in pa Linns tips D&D Inn, vi blev inte besvikna. Pool och internet pa taket och utanfor hotelldorrarna oppnar den fantastiska gatan med shopping, mat och fest upp sig!
Vi gick ett varv och at lite men ganska snart gjorde den langa resan sig pamind...

Nu laddar vi for fullt for en tripp harifran till Laos, det blir med buss, troligen imorogn kvall.


Caroline ♥


  
  

Missode...

Det som inte fick handa har intraffat....

Igar var vi i Johannesburg pa nojesfaltet Gold Reff City vi hade snurrat runt i en massa bergodalbanor och bastamde oss for att aka varsrting "Anacondan", en sjukt stor orange bergodalbana som gar bade upp, ner och runt. Fotterna och det masta dinglar fritt och det ar nastan sa att palmtoppara slar imot en. Inna avgang fragade var numera goda sydafrikanska van om han skulle ha min kamera i sin fick under resans gang och godtrogen som jag ar overlamnade jag min kamera till honom. Tre minuter senare nar vi ar tillbaka pa plattformen tittar Christo pa mig med en uppsparrad blick, jag forstod direkt...

Min svarta Casio med bilder och filmer ifran sydafrika ligger numera i en relativt stor damm i Johannesburg.

Senare ikvall gar flyget till Bangkok, hejda Afrika, hejda kameran....


Caroline ♥

Ingift i familjen

Hej Hopp! Solen gassar mer an nagonsin, kan inte forneka att jag blivit aningen rod idag, far val hoppas att det lagt sig till imorgon da bergodalbanorna vantar! Idag har vi atit lunch med Bathwell fran hotellet han introducerade oss pa en trevlig restaurang sa nu blir det lyx middag med restaurangens agare ikvall...
Idag saknar jag min andra halft lite extra mycket. Skont att hora av pappsen ocksa, kul med resan!
Tva veckor gar fort och vi behover inte vara oroliga for varan halsa under denna resa eftersom vi alla har konstant traningsvark i magen efter allt skrattande! Kunde inte forestallt mig en battre resefyra!

Nej tillbaka till poolen och den stekande solen!


Caroline ♥


     


Bushen vs Joburg by night

Da var vi tillbaka fran bushen da! Vi har haft fem helt otroliga dagar i Kruger Park och sett allt fran flodhastar till vildhundar. Lagren har legat mitt i de vilda djurens spatseringsomraden pa savannen och i djungeln. Vi var ett "muntert" gang pa 14 personer som skumpade runt i safaribussen. Medresenarerna kom fran Canada, Australien och Irland. Redan innan avresa ballade Canadensarna ur och vi svenskor fick styra upp det mesta, mer eller mindra uppskattat, hum? Vi hade i alla fall varldens basta guide, Adriaan. En vit sydafrikan i sina basta ar som hellre tog en ol med svenskorna an att beratta far de andra om de exotiska djuren. Vi larde ocksa kanna Dampe & Hampe fran Australien som livade upp varan tripp genom de mest konstiga pahitten och komentarerna under resans gang.

Ganska slitna annlande vi tillbaka till hotellet pa torsdags eftermiddagen. Men en dusch och en powernap senare var vi FFF igen och reda for en kvall i Joburg! Vi var ansvarsfulla nog att besoka nattlivsgatorna tillsamans med Adriaan och Christo som foste oss genom de olika barerna. Patricia och jag gjorde dock en liten utstickare och smet over till "The black peoples place" Det var uppskattat av gasterna dar men inte lika populart hos vara lifeguards... Hela och rena tog vi oss senare hem i alla fall.

Igar spenderades hela dagen nere vid poolen och pa kvallen at vi en god middag pa hotellet. Idag har vi ocksa slappat men tog oss ner till centrum for lite girltalk och lunch, den fortsatta resan borjar styras upp nu och det tycker jag kanns skont.

Imorogn bitti ska vi ivag och dokumentera fattiglapparna har i Sydafrika, kanns val sisadar men det kan vara nyttigt att fa med sig den biten ocksa. Sen pa tisdag star det nojespark pa schemat, Christo har lovat att ta oss dit och en massa bergodalbanor vantar oss!

Har tyvarr inte kameran med mig sa kan inte lagga upp nagra bilder fran de senaste dagarna. Tanker pa er alla dar hemma och hoppas ni har det bra i hostrusket medens jag lever loppan i stralande sol, hehe!


Caroline ♥


Sydafrika

Japp da var vi i Sydafrika da, narmare bestamt Northcliff, Johannesburg. Hotellet ar kanon fint och vi har bestamt oss for att stanna har nar vi kommer tillbaka fran safarin som gar av stapeln imorgon bitti. Under de tre dagarna har i Sydafrika har vi varvat mellan sangen, poolen och "city", semester pa hog niva! I torsdags besokte vi ett enormt kopcentrum 30 min fran hotellet, det kliade lite i allas fingrar. Vi blev tillsagda att komma tillbaka innan morkret hade lagt sig eftersom Johannesburg ar en helt annan stad pa natten. Vi missbedomde solnedganden en aning och fick powerwalka den sista biten. Jo tack, Johannesburg by night ar val inget att rekomendera...

Vi har blivit goda vanner med hotel managern Christo som nasta vecka ska ta oss med pa horseriding och till Sun City. Gardagskvallen spenderades i hans lya tillsammans med guiden Wolcom och tva boxar vin.

Men imorgon bar det alltsa av uti jungeln, savannen eller nagot, ska bli sjukt kul och spannande! Ser dock inte fram emot den stunden da jag ligger inlindan i bacon i vantan pa Patricias lejon, men vad gor man inte for laget...

Saknar er alla dar hemma! Hors snart igen!


Caroline in Joburg ♥


RSS 2.0